Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze
Percolator koffie inschenken
Inhoudsopgave
  Accessoires

  Percolator koffie op de camping

  Femme van der Vlist 5 november 2021
  2 minuten leestijd

  Zon, zee, strand. Niets is lekkerder dan lekker op vakantie zijn. Even ontsnappen uit de dagelijkse sleur. Gezellig met het hele gezin een tijdje naar de camping in Zuid-Frankrijk of Noord-Italië. Als je dan ‘s ochtends wakker wordt wil je de dag natuurlijk wel goed beginnen met een kopje koffie. Maar hoe zet jij een lekker kopje koffie vanuit je tentje? Met een percolator!

  Percolator koffie inschenken

  Wat is een percolator?

  Een percolator is een heel handig apparaatje waar je koffie mee kan zetten. In de jaren 50 werd dit door veel huishoudens veel gebruikt. Het is weliswaar een beetje ouderwets, maar ideaal voor op de camping. Als je koffie wilt zetten met een percolator heb je geen stroom nodig. Geen geklooi met elektriciteitskabels die niet werken dus. Je hebt alleen een vuurtje nodig, gemalen koffie en water. Percolatorkoffie is erg rijk van smaak want het is een vorm van ‘slowcoffee’. Het wordt langzaam gezet, maar daardoor komen wel optimaal alle aroma’s van de koffie naar boven. Een percolator bestaat uit een aantal onderdelen: Een waterreservoir, een filter, filterplaatje, een buisje en een uitschenk-kan.

  Hoe werkt koffie zetten met een percolator?

  Het onderste gedeelte van de percolator wordt gevuld met water en verwarmd door het vuur. Als het water het kookpunt heeft bereikt, gaat het door een hol buisje naar het bovenste gedeelte van de percolator. Hier zit druk achter. Het water komt dan langs het filter met de koffie. Via deze weg komen de heerlijke aroma’s en smaken vrij. Doordat het koken van het water heel geleidelijk gaat, krijgt de koffie een diepe smaak. Lees onze aankoopgids over gemalen koffie om te weten te komen welke perfect bij jou past!

  Welke percolator moet ik hebben?

  Een goede percolator is het halve werk. Maar ja, wat is nou een goede percolator? We hebben onze favorieten voor jou op een rijtje gezet. Kies jouw favoriet en zet heerlijk en makkelijk koffie op vakantie. Vergeet niet de percolator in je bagage te doen! Anders wordt het toch elke dag naar het lokale cafétje gaan voor een bakkie pleur.

  Nu jij precies weet welke percolator het beste bij jou past kan jouw vakantie niet meer stuk. Begin de dag goed, dan ben je energieker dan ooit!

  Femme van der Vlist
  Koffieliefhebber

  Hey, Femme hier! Ik ben een tijd geleden begonnen met koffie drinken en sindsdien ben ik steeds meer over deze heerlijke drank aan het ontdekken. Omdat ik een echte zoetekauw ben blijft ijskoffie groot favoriet. Een heerlijke cappuccino met veel melk zeg ik ook geen nee tegen.

  Blogs van Femme lezen

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Meer lezen