Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze
Heerlijke koffie verkeerd in een wit kopje op een witte schotel. Het kopje staat op een stoffen onderzetter. Op het schaaltje ligt een amandel koekje, op de achtergrond liggen er nog een paar
Inhoudsopgave
  Koffie

  Wat is koffie verkeerd?

  Femme van der Vlist 19 januari 2022
  2 minuten leestijd

  Begin jij net met koffie drinken? Of geniet jij graag van een beker melk? Dan is koffie verkeerd het drankje wat jij eens moet proberen! Maar wat is koffie verkeerd nou precies? Waarom noemen we het eigenlijk verkeerd? We leggen het jou allemaal uit. En natuurlijk vergeten we niet het allerbelangrijkste: hoe maak je zelf nou zo’n heerlijk ‘verkeerde’ bak koffie.

  Wat is een koffie verkeerd?

  Wanneer je een koffie verkeerd bestelt, krijg je een heerlijke mix van melk en koffie voorgeschoteld. Vroeger bestond dit drankje uit de helft espresso en de helft warme melk. Tegenwoordig is de samenstelling wat anders, namelijk ⅓ koffie en ⅔ melk. Een leuk weetje: je doet er geen koffiemelk in, maar gewone, warme melk!

  Heerlijke koffie verkeerd in een wit kopje op een witte schotel. Het kopje staat op een stoffen onderzetter. Op het schaaltje ligt een amandel koekje, op de achtergrond liggen er nog een paar

  Hoe komt koffie verkeerd aan de naam?

  Een kop koffie hoort natuurlijk gedronken te worden met veel koffie en een klein beetje melk. Of geen melk, dat kan ook.  Maar bij koffie verkeerd is het juist andersom: je drinkt veel melk met in verhouding minder koffie. Je drinkt koffie eigenlijk op de ‘verkeerde’ manier. Maar er is niks verkeerds aan, er zijn zoveel manieren om koffie te drinken. Iedereen mag doen wat hij of zij lekker vindt!

  Zelf deze koffie maken

  Natuurlijk wil je nu weten hoe je koffie verkeerd maakt. Dat is heel eenvoudig. Pak je favoriete koffiebonen en mooiste koffiekopje erbij en geniet!

  1. Pak jouw favoriete koffiekopje erbij. 
  2. Vul de helft van het kopje met gewone koemelk. Je kunt ook een vegan variant maken met heerlijke amandelmelk!
  3. Warm de melk op in een melkschuimer of pan. Kies zelf wat jij het handigst vindt. Zorg er wel voor dat de melk niet gaat koken!
  4. Zet een bak zwarte koffie. De sterkte is afhankelijk van wat jouw voorkeur heeft. 
  5. Schenk de verwarmde melk over de koffie.
  6. Geniet van de klassieke combinatie van melk met koffie.

  Wat is het verschil tussen koffie verkeerd en latte macchiato?

  Misschien denk jij nu, “hè, dit lijkt verdacht veel op een latte macchiato.” Dat snappen we maar al te goed, aangezien beide dranken natuurlijk veel melk bevatten. Maar toch zit er wel degelijk een verschil tussen koffie verkeerd en latte macchiato. Bij een latte schenk je namelijk espresso over de melk. Bij koffie verkeerd wordt de melk over zwarte koffie geschonken. En bij een latte kun je niet om het heerlijke melkschuim heen, terwijl dit bij koffie verkeerd niet aanwezig is.

  Femme van der Vlist
  Koffieliefhebber

  Hey, Femme hier! Ik ben een tijd geleden begonnen met koffie drinken en sindsdien ben ik steeds meer over deze heerlijke drank aan het ontdekken. Omdat ik een echte zoetekauw ben blijft ijskoffie groot favoriet. Een heerlijke cappuccino met veel melk zeg ik ook geen nee tegen.

  Blogs van Femme lezen

  2 reacties op "Wat is koffie verkeerd?"

  1. klaas

   hallo,

   is deze gewone melk dierlijk?

   gr

   klaas

   1. Fabienne

    Hallo Klaas, wat leuk om te lezen dat je een koffie verkeerd wil gaan maken. Je kan dierlijke melk gebruiken, maar mijn favoriet is de koffie verkeerd met haver- of sojamelk!

    Groetjes!

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Meer lezen