Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze
koffie recept
Inhoudsopgave
  Koffie

  De leukste koffie recepten van over de hele wereld

  Femme van der Vlist 6 augustus 2021
  3 minuten leestijd

  Als koffieliefhebber ben je natuurlijk altijd op zoek naar een leuk koffie recept. En met jou vele anderen. Over de hele wereld zijn er namelijk miljarden koffieliefhebbers. Nadat het drankje was ontdekt in Ethiopië ging koffie binnen de kortste keren de hele wereld over. Zo zijn er ook veel koffie recepten uit verschillende landen ontstaan. Lees hier over leuke koffie recepten van over de hele wereld. Inclusief leuke feitjes uit de verschillende landen.

  koffie recept

  Zwarte en sterke koffie uit Ethiopië

  In Ethiopië is koffie een nationale drank. Niet gek natuurlijk. Koffie is namelijk ontdekt in Ethiopië. Ze drinken hier koffie vaak op een manier: zwart. Ze drinken koffie zwart en sterk. Er wordt een klein beetje suiker in gedaan om de bittere smaak tegen te gaan. 

  Door de sterkte van de koffie wordt de koffie langzaam gedronken. Het drinken van het zwarte goud duurt hier meestal een uur! Let op, je moet de koffie wel helemaal opdrinken, anders vinden ze je onbeleefd. Ga er dus goed voor zitten als je een bakkie pleur gaat drinken in Ethiopië.

  Turkse koffie uit Turkije

  Turkse koffie, bijna elke koffieliefhebber heeft wel van dit koffie recept gehoord. Het is fijngemalen koffie met veel suiker en water. Het wordt gekookt in een cezve, wat een speciaal koffiepannetje is. De koffie is erg sterk, dus het is fijn dat ze het met een glas water serveren. Turkse koffie serveren ze ook meestal na maaltijden met heerlijk Turks snoep. 

  Waar je in Ethiopië juist de koffie helemaal moet opdrinken, moet je dat bij Turkse koffie niet doen! Onderop zit namelijk vaak nog veel koffiedik. Koffiedik lezen doen ze dan ook graag in Turkije! Voorspel de toekomst door het prutje wat achterblijft te bekijken.

  koffie recept
  Turkse koffie

  Whisky in je koffie met Irish Coffee

  “No my friend, this is Irish Coffee.” Dit zei Joe Sheridan tegen enkele vermoeide passagiers op een vliegveld waaraan hij het bekende drankje had gegeven. Wil jij ook een oppepper krijgen, net zoals de vermoeide passagiers? Maak dan eenvoudig zelf een irish coffee.

  Kort uitgelegd wordt irish coffee gemaakt in een verwarmd glas. Daarin zit whisky, bruine suiker en hete koffie. Door langzaam slagroom toe te voegen ontstaat het bekende drankje. Het werd eerst geserveerd in bekers, maar vanaf de jaren 70 kwam het harde irish coffee-glas op de markt. 

  koffie recept
  Irish coffee

  Een mix van boter en koffie uit Singapore

  Kopi Gu You. Wat is dat? Kopi Gu You is heerlijke koffie uit Singapore. Dit recept dat geïntroduceerd is in de jaren 30 betekent letterlijk ‘coffee butter.’ Dit is geen gekke naam, want zwarte koffie wordt geserveerd met een klontje boter erin. Door de boter zouden de aroma’s van koffie beter vrijkomen. Het zwarte goud krijgt ook een lekkere romige smaak door de boter. Dit is ook wel nodig, omdat ze in Singapore vaak Robusta koffie drinken. De boter geeft deze bittere koffieboon een wat zachtere smaak.

  De Italiaanse Cappuccino

  Wie kent het niet, de cappuccino? Deze bekende koffiedrank komt uit het koffieland Italië. Wat je misschien nog niet wist, is dat de naam van de drank komt van de kleur. De kleur van de drank lijkt namelijk op de kleur van de habijt van de Kapucijner monniken. De koffie met opgeschuimde melk en besprenkeld met cacaopoeder is niet meer weg te denken. 

  Wist je dat Italianen het tijdstip waarop ze koffie drinken heel serieus nemen? Ze drinken het zwarte goud alleen na maaltijden, niet tijdens of ervoor. Alleen espresso zonder melk drinken ze tijdens of voor een maaltijd.

  Ondanks dat de dranken veel op elkaar letten zit er wel degelijk een verschil tussen latte macchiato en cappuccino!

  koffie recept
  Cappuccino

  Weense koffie uit Oostenrijk

  Sinds de 17e eeuw wordt er al Weense koffie gemaakt. Deze heerlijke koffiedrank maak je met een enkele of dubbele espresso. Bedek de koffie met geslagen melk en slagroom. Doe er cacaopoeder op om het af te maken. In Wenen nemen ze koffie drinken heel serieus. Je moet dus zeker een keer langsgaan in een Kaffeehaus, oftewel koffiehuis, in de Oostenrijkse hoofdstad. Hier kun je heerlijk lang genieten van een Weense koffie met een goed boek in de hand. De Wiener Kaffeehauskultuur is zelfs cultureel erfgoed! Dat moet jij als koffieliefhebber een keer meemaken. 


  Wil je nog meer heerlijke koffierecepten ontdekken? Bekijk dan onze recepten, waarin onder andere Spaanse barraquito en Irish Coffee langskomen.

  Femme van der Vlist
  Koffieliefhebber

  Hey, Femme hier! Ik ben een tijd geleden begonnen met koffie drinken en sindsdien ben ik steeds meer over deze heerlijke drank aan het ontdekken. Omdat ik een echte zoetekauw ben blijft ijskoffie groot favoriet. Een heerlijke cappuccino met veel melk zeg ik ook geen nee tegen.

  Blogs van Femme lezen

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Meer lezen