Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze
koffie leren drinken
Inhoudsopgave
  Koffie

  Koffie leren drinken: hoe doe je dat?

  2 minuten leestijd

  Drinkt iedereen in jouw omgeving koffie behalve jij? Of ben je wel toe aan iets anders dan thee of chocomelk? Dan is het eindelijk tijd om koffie te leren drinken! Wij koffieliefhebbers geven jou graag wat tips waardoor jij ook kan gaan genieten van het zwarte goud. 

  koffie leren drinken

  Wen aan de smaak

  Als je je eerste slok koffie neemt is het niet raar dat je het daar bij wil houden. Koffie heeft een wat bittere smaak, waar je aan moet wennen. De eerste stappen kun je zetten door ander eten en drinken met een koffiesmaak te proberen. Er zijn bijvoorbeeld ijsjes en toetjes die smaken naar koffie. Je kunt ook beginnen met ijskoffie. IJskoffie is wat frisser en wordt vaak met smaakjes zoals karamel gemaakt. Als je eenmaal een beetje gewend bent aan de smaak, kun je beginnen met het ‘echte’ werk. Het beste is om te beginnen met een latte macchiato of een cappuccino. Beiden zijn mild van smaak door de aanwezigheid van veel melk.  Je kunt ook beginnen met veel suiker in je koffie, want suiker zorgt ervoor dat de koffie minder bitter is. Dit kun je stap voor stap afbouwen, totdat je gewend bent aan de kenmerkende bittere smaak van koffie.

  Probeer verschillende soorten

  Koffie heeft veel variaties, zoals espresso en cappuccino. Koffie zetten kan op verschillende manieren! Maar naast de verschillende soorten koffie, kun je ook variëren in de soort koffieboon. Als je houdt van een zoete smaak, kun je gaan voor 100% Arabica. Als je toch liever meteen wil beginnen met een bittere koffie, is een melange van Arabica en Robusta perfect om mee te beginnen. Ga vooral veel uitproberen, je ontdekt vanzelf wat je het lekkerst vindt! Benieuwd naar de verschillen tussen de twee soorten? Lees het in onze blog over Arabica vs Robusta bonen.

  Maak een feestje van koffie drinken

  Als koffie drinken je toch nog niet bevalt, kun je het leuker maken door koffie drinken speciaal te maken. Je hoeft natuurlijk niet meteen een duur koffiezetapparaat te kopen. Drink een bakkie pleur bij dat leuke koffietentje op de hoek of ga langs bij je ouders voor een verse kop koffie. Of je nodigt je ouders uit om bij jou langs te komen en verrast ze met een zelfgemaakte kop koffie. Als je aan het einde van de dag nog zin hebt in wat extra’s zoals Licor 43, dan is koffie het perfecte drankje om mee te mengen. Zoek een fijne plek op en maak er een momentje van. 

  Koffie leren drinken, het lijkt in het begin misschien moeilijk maar met deze tips gaat het zeker lukken! Geniet van het zwarte goud (met een beetje of heel veel melk). 

  koffie leren drinken
  DrankDrank
  Femme van der Vlist
  Koffieliefhebber

  Hey, Femme hier! Ik ben een tijd geleden begonnen met koffie drinken en sindsdien ben ik steeds meer over deze heerlijke drank aan het ontdekken. Omdat ik een echte zoetekauw ben blijft ijskoffie groot favoriet. Een heerlijke cappuccino met veel melk zeg ik ook geen nee tegen.

  Blogs van Femme lezen

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Meer lezen