Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze
Inhoudsopgave
    Koffie

    Combineer jouw koffieboon met nóg een boon

    Femme van der Vlist 11 december 2023
    4 minuten leestijd

    Over koffie weet je natuurlijk alles. Dit heerlijke zwarte drankje zorgt ervoor dat je energiek je dag doorkomt en lekker kunt genieten van een warme drank gedurende de dag. Maar hoe maak je jouw kopje koffie nu extra speciaal?

    Je kunt een chocolade adventskalender bestellen om de eerste 24 dagen van december jouw kopje koffie te combineren met een verrassende chocolade bonbon. Je kunt er echter ook voor kiezen om zelf een doosje bonbons samen te stellen en zo de perfecte smaak melange te creëren tussen de bonbons en je kopje koffie.

    In dit artikel lees je daarom over de lekkerste bonbons voor bij jouw kopje koffie. Zo combineer je jouw koffiebonen met de lekkerste verwerkte cacao bonen!

    Arabica koffiebonen

    De arabica koffiebonen staan bekend om hun milde en aromatische smaak. Ze hebben meer zorg en aandacht nodig tijdens het kweekproces en dat vertaalt zich door naar de aandacht die ze verdienen voor de chocolade combinaties. Lees snel verder voor lekkere smaken chocolade bonbons bij diverse arabica koffiebonen.

    Ethiopian Yirgacheffe

    Deze koffiebonen met een heldere zuurgraad en fruitige en bloemige smaak, kun je perfect combineren met een heerlijke bonbon. Dankzij de frisse tonen, kies je voor deze koffie een verrassende Kalamansi Cheesecake bonbon. Deze zoete en fris fruitige smaak gecombineerd met de witte chocolade zorgt ervoor dat de koffie nog sterker van smaak wordt.

    Colombian Supremo

    Bij deze evenwichtige en milde koffie, met noten van karamel, chocolade en citrus, past een fluweel zoete bonbon het best. Kies bijvoorbeeld voor een Cashewnoot of Pistache bonbon gemaakt met melkchocolade.  Je kunt de karamelsmaak ook versterken door te kiezen voor een karamel-zeezout melkchocolade bonbon.

    Brazilian Santos

    Deze volle en zoete koffiebonen verdienen een bijzondere smaakcombinatie. Kies bijvoorbeeld voor de koffie-tonkaboon-kokos pure chocolade bonbon. Deze combinatie tussen de zoete en bittere smaken zijn een mooie aanvulling op jouw heerlijke kopje koffie.

    Jamaican Blue Mountain

    Deze evenwichtige koffieboon met een rijke body en langdurige zachte nasmaak kun je met vrijwel alle soorten bonbons combineren. Aangezien de bonen een licht citrusachtige smaak hebben van sinaasappel, kun je dit mooi combineren met een Citroen Meringue witte chocolade bonbon. Deze zachte en zoete bonbon zal heerlijk smaken bij deze heerlijke koffie.

    Sumatra Mandheling

    Ga jij liever voor de kruidige en zware smaak van de Sumatra Mandheling koffieboon? Dan kun je deze versterken door een lekkere Licor 43 pure chocolade bonbon of juist balanceren met een Baileys melkchocolade bonbon.

    Robusta koffiebonen

    Houd jij van echt krachtige koffie met een meer sterke en aardse smaak? Dan zijn de Robusta koffiebonen waarschijnlijk perfect voor jou. Ben je benieuwd wat voor lekkere chocolade bonbons je hierbij kunt combineren? Lees dan snel verder.

    Vietnamese Robusta

    Deze nootachtige, sterke en bittere koffie kun je heerlijk balanceren met een zoete tegenhanger, zoals Stroopwafel bonbon van vegan chocolade. Je kunt er echter ook voor kiezen om de bittere smaken nog meer te versterken door een Koffiesmaak bonbon van vegan chocolade of juist een combinatie tussen zoet en bitter met een Macadamia pure chocolade bonbon.

    Ugandan Bugisu

    Nog zo’n aardse krachtpatser die ook door rode wijndrinkers enorm gewaardeerd wordt. Deze koffie is echt voor fijnproevers. Een unieke Peer-Yuzu vegan chocolade bonbon past hier perfect bij, maar je kunt ook kiezen voor de vegan Mango-Passievrucht bonbon. Zo balanceer je diverse smaken met elkaar.

    Tanzanian Peaberry

    Deze fruitige koffiebonen met een volle body kun je ideaal doorzetten met een lekkere, fruitige bonbon. Ga bijvoorbeeld voor de vegan Framboos-Hazelnoot bonbon of kies een frisse Limoncello witte chocolade bonbon. Wil je juist de bessige ondertoon meer naar voren laten komen? Kies dan voor de Lychee-Framboos witte chocolade bonbon.

    Indonesian Java

    Zoals het prachtige land zelf, bevat de koffie van deze boom een heerlijke kruidige en volle smaak. De aardse tonen kun je heerlijk combineren met een Cookie-Karamel melkchocolade bonbon of de veganistische Pinda bonbon.

    Robusta Brazilian Santos

    Een iets meer licht bittere variant van de Brazilian Santos met een lekkere, zoetige en nootachtige smaak. Deze lekkere koffie versterk je nog meer door te kiezen voor de bitterzoete Macadamia pure chocolade bonbon of je kunt juist kiezen voor een licht contrasterende smaak als de Pornstar Martini pure chocolade bonbon.

    Arabica koffiebonen zijn erg geliefd. Maar welke moet je kiezen? Hier vind je de lekkerste arabica bonen

    Meer dan alleen voor de kerstperiode

    Hoewel chocolade bonbons natuurlijk een mooie en luxe verwennerij zijn voor de bijzondere kerstperiode. Kun je ook op andere momenten genieten van je chocolademomentje bij de koffie. Zo kun je jezelf, je collega’s, klanten of medewerkers verwennen met bonbons als de lekkerste nieuwjaarsgeschenken. Zo ga je echt vol genot en smaaksensatie het nieuwe jaar tegemoet! 2024 Kan zich klaarmaken om het smaakvolste jaar tot nu toe te worden.

    De meest feestelijke smaken bonbons om het nieuwe jaar mee in te luiden zijn toch wel de Pornstar-Martini, Licor 43, Baileys, Limoncello of natuurlijk Koffie-Tonkaboon-Kokos. Wil je niet iets dat gebaseerd is op een drankje? Kies dan eens voor een smakelijke Cookie-Karamel, Stroopwafel of Kalamansi-Cheesecake bonbons. Al deze smaken zorgen sowieso voor een smaakexplosie als vuurwerk in je mond.

    Altijd (koffie)tijd voor een lekkere bonbon

    Of je nu alleen tijdens kerst jezelf wilt verwennen, de vreugde van een lekker koffiemomentje wilt delen met anderen of gewoon het hele jaar door wilt genieten van de lekkerste chocolade bij je koffie. Eigenlijk heb je natuurlijk nooit een smoes nodig om jouw koffietijd speciaal te maken. Net als koffie zorgt chocolade ook voor net dat beetje meer energie en veel oudere mensen zweren erbij dat een stukje chocolade per dag goed is voor een lang en gelukkig leven. Gun jezelf dus het hele jaar door de beste koffie ervaring door jouw koffie te combineren met een passende smaak bonbon.

    Femme van der Vlist
    Koffieliefhebber

    Hey, Femme hier! Ik ben een tijd geleden begonnen met koffie drinken en sindsdien ben ik steeds meer over deze heerlijke drank aan het ontdekken. Omdat ik een echte zoetekauw ben blijft ijskoffie groot favoriet. Een heerlijke cappuccino met veel melk zeg ik ook geen nee tegen.

    Blogs van Femme lezen

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Meer lezen