Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze
Wat kun je doen met oude koffie
Inhoudsopgave
  Lifestyle

  Wat kun je doen met oude koffie?

  3 minuten leestijd

  Gooi je alweer koffiedik of oude koffiebonen weg? Vind je dit eigenlijk zonde? Dan hebben wij een aantal ideeën voor jou! Je kunt namelijk van alles doen met jouw oude koffie, variërend van je huid verzorgen tot je gootsteen ontstoppen. Lees verder en voel je nooit meer schuldig over weggegooide koffie.

  Verminder geurtjes met koffie

  Wie kent het niet? Je wil een nieuw geurtje uitkiezen in de winkel, maar na een aantal luchtjes geroken te hebben lijken ze allemaal op elkaar. Nadat je hebt geroken aan de koffiebonen die vaak in de buurt staan, kun je weer verder met een frisse geurzin. Koffie neutraliseert namelijk geurtjes. Daarom is het ook perfect voor vieze geurtjes in huis waar je van af wil. Vul een bakje met oude koffiebonen en zet in het midden een waxinelichtje aan. De neutraliserende geur van koffie komt vrij en alle vieze geurtjes verdwijnen als sneeuw voor de zon.

  Creëer goede compost

  Wil je je tuin een oppepper geven maar weet je niet hoe? Maak dan zelf compost met koffieprut! Vermeng koffiedik met de compost of gooi het op de composthoop. Dit is goed voor je tuin omdat het veel belangrijke voedingsstoffen bevat, zoals stikstof en magnesium. Koffiedik is groene compost, wat soms te veel stikstof bevat. Let dus wel op dat je deze compost neutraliseert met bruine compost, zoals bijvoorbeeld zaagsel en bladeren. Gooi koffieprut dus niet weg en gun jouw tuin eens in de zoveel tijd een ‘slok’ koffie.

  Bescherm je tuin tegen katten en slakken

  Waar jij juist verlangt naar een bakkie leut, worden katten en slakken er niet zo blij van. Als je het zat bent dat de kat van de buren steeds jouw planten kapot maakt of op jouw mooie gras zijn behoefte doet, dan is koffie de oplossing. Strooi wat koffiedik of oude gemalen koffie door je tuin en voilà. Slakken knagen ook vaak aan planten en daar word jij natuurlijk niet zo blij van. Strooi dan de oude koffie bij deze specifieke planten. De slakken zullen hier niet meer komen omdat cafeïne hen beschadigt.

  Ontvet pannen met oude koffie

  Is het niet eens tijd om die vieze pannen te ontvetten? Ja? Pak dan je oude koffie er bij. Doe wat koffiedik of oude gemalen koffie op een schuurspons. Veeg er mee door de pan. Als het vet heel hardnekkig is moet je natuurlijk wat harder schrobben. Vergeet niet na te spoelen. Het eindresultaat zal je niet tegenvallen!

  Ontstop de gootsteen

  Is er dan niks wat je niet met koffie kunt doen? Je kunt er zelfs een verstopte gootsteen mee ontstoppen! Het is sowieso veel beter voor het milieu dan een ontstopper uit de supermarkt. Spoel wat oud koffiedik door jouw gootsteen en verbeter de afwatering. Achtergebleven resten worden meegenomen door het koffieprut. Doe alleen niet te veel koffieprut in de gootsteen. En let op dat je het doorspoelt met kokend heet water, anders kan de koffieprut juist de gootsteen verstoppen.

  Verzorg je huid met koffie

  Heb je last van een doffe en droge huid? Dan is koffie jouw reddende engel! Het is namelijk goed voor je huid en vooral om mee te scrubben. Pak je koffiedik en wat olie erbij en ga aan de slag. Kijk voor meer uitleg over scrubben met koffie in ons andere blog waar we je er alles over uitleggen.

  Wat kun je doen met oude koffie

  Geef je haar een boost

  Wil je een keer wat anders proberen dan shampoos voor meer glans in je haar? Ja, je raadt het al, dan kun je koffie proberen. Het bevordert namelijk de glans in je haar. Ondanks de schoonmakende werking laat shampoo van alles achter in je haar. Koffie breekt de overblijfselen van shampoo juist af! Als je donker haar hebt, kun je koffie ook gebruiken om meer diepte te geven aan jouw donkere haarkleur. Doe dit niet als je licht haar hebt!

  We zijn benieuwd of je veel hebt aan onze tips. Laat een reactie achter, ook als je zelf nog andere tips hebt! 

  Femme van der Vlist
  Koffieliefhebber

  Hey, Femme hier! Ik ben een tijd geleden begonnen met koffie drinken en sindsdien ben ik steeds meer over deze heerlijke drank aan het ontdekken. Omdat ik een echte zoetekauw ben blijft ijskoffie groot favoriet. Een heerlijke cappuccino met veel melk zeg ik ook geen nee tegen.

  Blogs van Femme lezen

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Meer lezen