Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze
Koffietentje Eindhoven
Inhoudsopgave
  Koffie

  Leukste koffietentjes van Nederland

  Femme van der Vlist 27 oktober 2021
  4 minuten leestijd

  Wat zijn nu eigenlijk de leukste koffietentjes van Nederland? Volgens ons is daar niet echt een duidelijk antwoord op. Er zijn zoveel leuke tentjes te vinden in Nederland. Dat koffiebarretje bij jou om de hoek is leuk en maakt hele lekkere koffie. Maar wat is er nou leuker dan nieuwe plekjes ontdekken? Affogato, doppio of een cortado: misschien ontdek je ook nog wel een nieuwe smaak en wil je nooit meer anders. Wij hebben een lijst gemaakt van 10 koffietentjes door heel Nederland, die trouwens in willekeurige volgorde staan. Dit is maar een greep uit ons ‘koffietentjes-bestand’, want er zijn nog veel meer leuke plekken om een bakkie pleur te drinken.

  Lot Sixty One – Amsterdam

  Amsterdam, onze hoofdstad. Als je hier een lekker koffietje wil drinken, voor to-go of juist om even bij te komen, raden wij Lot Sixty One aan. Dit is echt een stoere zaak, met mooie tegels en industriële tinten. Wel eens gezien hoe bonen worden geroosterd? Bij Lot Sixty One roosteren ze de bonen ter plekke. Deze koffietent opent al om 8 uur ‘s ochtends. Dus ben je in Amsterdam? Begin de dag met een koffie van Lot Sixty One. Dan begin je de dag gegarandeerd goed!

  Koffietentje Amsterdam

  Black and Bloom – Groningen

  Bij Black and Bloom wordt koffie bereidt zoals het hoort: vol enthousiasme en gedrevenheid! In de noordelijkste stad van dit lijstje is Black and Bloom te vinden. Groninger Gerben Engelkes experimenteert erop los met zijn passie voor koffie. Dus als je niet goed weet jij wil nemen, laat het aan Gerben over!

  Koffietentje Groningen

  Hopper – Rotterdam

  Koffietentje Hopper bevindt zich in het culturele Rotjeknor. De koffie die hier wordt geschonken is uitgeroepen tot een van de beste van het land. Als je in bent voor iets lekkers dan ben je bij Hopper aan het goede adres, want hier hebben ze ook heerlijke versnaperingen. Door de jarenlange ervaring van het ‘Hopper-team’ weten ze precies hoe ze de groene koffie om moeten toveren tot verse geroosterde koffie-bonen. Je kan ook iemand meenemen die niet zo van koffie houdt (hoe bestaat het?) want hier hebben ze ook heerlijke verse thee.

  Koffietentje Rotterdam

  Bakker van Maanen – Leiden

  Leiden, één van onze favoriete steden. De stad is niet te groot, maar het is er altijd bruisend. Dit koffietentje wijkt een beetje af van de andere koffietentjes. Want Bakker van Maanen staat niet echt bekend om de koffie die ze hier serveren, maar om de heerlijke lekkernijen en broodjes. Zin in een aardbeienmeisje, speculaasbrok of een verse krentenbol? Zeker dat je bij Bakker van Maanen goed zit. Neem ook een kijkje op de webshop van Bakker van Maanen

  Koffietentje Leiden

  Lola Bikes & Coffee – Den Haag

  Lola Bikes & Coffee staat in Den Haag bekend om haar heerlijke koffie. Een gepassioneerde barista staat hier te zweten om de beste koffie van Den Haag te maken. Lola is een fietscafé, de eigenaar van Lola is namelijk niet alleen fan van koffie, maar is ook een echte fietsfanaat. Er werkt hier ook één van de beste fietsenmakers van de stad, dus terwijl jij van een heerlijk kopje koffie geniet, wordt jouw fiets gemaakt.

  Koffietentje Den Haag

  Stoom013 – Tilburg

  Van fietsen gaan we nu over naar iets heel anders: treinen. In een oude treinwagon midden in Tilburg kan jij genieten van ‘het zwarte goud’. Als je een poosje de tijd hebt kan je hier ook genieten van een verse huisgemaakte taart. De eigenaren van Stoom 013 zijn creatief met koffiebonen, want ze maken er ook limonade van. Dit doen ze met de groene ongeroosterde koffieboon. Zin om een keer groene koffie te proberen? In Tilburg ben je aan het juiste adres.

  Koffietentje Tilburg

  Coffeelab – Nijmegen

  Nijmegen, de oudste stad van Nederland. Begin je dag in Nijmegen met een lekker kopje koffie van Coffeelab. Koffietentje Coffeelab zit tegenover het station, dus als jij de trein uit komt kan je hier eigenlijk niet omheen. Een glimlach, de herkenning en een leuk gesprek ontstaan volgens de gezichten achter Coffeelab alleen als je jezelf blijft, maar ook als je je aanpast aan de ander. Dit is het Coffeelab DNA.

  Koffietentje Nijmegen

  ZwartWit Koffie – Eindhoven

  Even uit de sleur en al die gestresste momenten even vergeten? Dan zit jij bij ZwartWit Koffie goed! Het idee om ZwartWit Koffie op te richten is ontstaan in Melbourne. De oprichters willen de relaxte sfeer uit Australië terug laten komen bij de koffiebar, en dat lukt. Bij ZwartWit begint koffie bij de basis, het water. Hier wordt water op een speciale manier gefilterd en er worden de beste mineralen aan toegevoegd. Alles voor lekkere koffie.

  Koffietentje Eindhoven

  Coffeelovers Dominicanen – Maastricht

  We hebben allemaal leuke plekken gehad voor koffietentjes. Maar geen enkele plek overtreft de schitterende locatie van deze koffiezaak. Coffeelovers bevindt zich in Hartje Maastricht in de Dominicanenkerk. Een prachtig Gotisch gebouw dichtbij het Vrijthof. De Dominicanenkerk wordt niet meer gebruikt als kerk, maar er bevindt zich een heuse boekenwinkel, met een koffiezaak. Geniet van een lekker kopje koffie of thee op het altaar.

  Koffietentje Maastricht

  ‘t Koffieboontje – Utrecht

  ‘t Koffieboontje in Utrecht is dagelijks geopend van 8.00 tot 17.30. Zin om even lekker te kletsen of om een spannend boek te lezen? Bij het raam van dit heerlijke koffietentje kan je hier de hele dag van genieten, mét uitzicht op de prachtige grachten van Utrecht. De koffiebonen van ‘t Koffieboontje komen van verschillende plekken ter wereld, zo is iedere koffie weer anders.

  Koffietentje Utrecht

  Heb jij jouw nieuwe favoriete koffietentje al gevonden? Of moet er volgens jou nog een andere koffiebar in ons rijtje staan? Stuur ons een berichtje, we horen graag van je! Wil je nog meer ontdekken over koffie? Bekijk onze blogs en leer van alles over jouw favoriete drankje.

  Femme van der Vlist
  Koffieliefhebber

  Hey, Femme hier! Ik ben een tijd geleden begonnen met koffie drinken en sindsdien ben ik steeds meer over deze heerlijke drank aan het ontdekken. Omdat ik een echte zoetekauw ben blijft ijskoffie groot favoriet. Een heerlijke cappuccino met veel melk zeg ik ook geen nee tegen.

  Blogs van Femme lezen

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Meer lezen