Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze
koffievlek verwijderen
Inhoudsopgave
  Lifestyle

  Eenvoudig een koffievlek verwijderen uit kleding

  Femme van der Vlist 19 augustus 2021
  3 minuten leestijd

  Heb je net die leuke witte blouse aan, mors je er koffie overheen. Hoe ga je nu die donkere koffievlek verwijderen? Gelukkig zijn er meerdere manieren waarop je een koffievlek uit een kledingstuk kunt verwijderen. Als je er maar snel bij bent, dan komt het eigenlijk altijd wel goed! Bekijk onze tips en begin snel met het redden van jouw favoriete kledingstuk.

  koffievlek verwijderen

  Bakje lauw water

  Lauw water, is het zo simpel? Jazeker. Trek snel je kledingstuk uit en leg het in een bakje of emmer met lauw water. Als het goed is is de koffievlek een stuk minder erg geworden. De koffievlek zou met deze techniek volledig kunnen verdwijnen! Lukt het toch niet met lauw water, lees dan vooral verder.

  Soda doet wonderen

  Lukt het niet om de vlek te verwijderen met lauw water? Pak het dan grover aan en gebruik soda. Soda doet wonderen als het aankomt op het verwijderen van een koffievlek. Leg het kledingstuk plat neer en giet een flinke scheut sodawater over de koffievlek heen. Pak een doekje en maak dat vochtig met soda. Met deze doek kun je over de vlek wrijven. Herhaal deze stap tot de vlek is verdwenen. Met soda kun je zowel verse koffievlekken als ingedroogde koffievlekken verwijderen. Lukt het niet in één keer? Probeer het dan een dag later nog een keer.

  Gebruik een vlekverwijderaar

  Een vlekverwijderaar is natuurlijk speciaal gemaakt om vlekken mee te verwijderen. Met dit middel weet je vrijwel zeker dat de koffievlek helemaal verdwijnt. Maar net zoals bij de andere tips moet je er wel snel bij zijn. Mors je vaak? Zorg er dan voor dat je altijd vlekverwijderaar in huis hebt. Bekijk hier verschillende vlekverwijderaars en zorg dat je er altijd een in huis hebt!

  Vlekverwijderaar werkt vooral goed wanneer de vlek nog nat is. Leg het kledingstuk plat neer en dep het in met de vlekverwijderaar. Zet niet te veel druk! Doe daarna het kledingstuk in de wasmachine. Draai en kort wasje et voila. 

  koffievlek verwijderen

  Koffievlek verwijderen met zout

  Zout heb je natuurlijk wel in huis, dus je kunt hiermee snel de koffievlek verwijderen. Leg het kledingstuk plat op de grond. Strooi er veel zout overheen. Doe dit in grote hoeveelheden, zodat het zout in het textiel kan trekken. Zout is vocht absorberend dus het zuigt de koffie op. Je moet wel geduld hebben: zout heeft tijd nodig om de koffie op te zuigen. Na een paar minuten kun je met een doekje voorzichtig het zout van je kledingstuk vegen. De vlek is sowieso een stuk minder geworden, of zelfs helemaal verdwenen!

  Koffievlek verwijderen uit katoenen kleding met azijn

  Gebruik onverdunde witte azijn als je een koffievlek wil verwijderen uit een katoenen kledingstuk. Maak een handdoek of zakdoek goed vochtig met azijn. Dep voor een paar minuten met de doek op de koffievlek. Hierna kun je het kledingstuk in de wasmachine doen.

  Is het een grote vlek? Laat het kledingstuk dan een nacht weken in een oplossing van een deel water en drie delen witte azijn. Was het daarna goed uit, anders blijft de kenmerkende geur van de azijn in je kledingstuk zitten.

  Doe dit niet!

  Wacht vooral niet te lang met het verwijderen van de koffievlek. Als je dit wel doet zal de koffie nog meer in je kleding gaan trekken. Ga ook niet heel hard boenen. Hierdoor wordt de koffievlek alleen maar groter. 

  Zit je nu toch in de schoonmaak modus? Ga dan meteen je koffiezetapparaat ontkalken! Lees hier hoe je dit het beste kunt doen. 

  Femme van der Vlist
  Koffieliefhebber

  Hey, Femme hier! Ik ben een tijd geleden begonnen met koffie drinken en sindsdien ben ik steeds meer over deze heerlijke drank aan het ontdekken. Omdat ik een echte zoetekauw ben blijft ijskoffie groot favoriet. Een heerlijke cappuccino met veel melk zeg ik ook geen nee tegen.

  Blogs van Femme lezen

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Meer lezen