Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze
Wil je graag duurzame koffie drinken? Ga dan voor Wakuli koffie
Inhoudsopgave
  Koffie

  Duurzame en transparante koffie

  Femme van der Vlist 22 november 2022
  3 minuten leestijd

  Er gaat niets boven een heerlijk smakende koffie en zelfs degenen onder ons die niet echt koffieliefhebbers zijn, kunnen de geur van versgemalen koffie waarderen boven een kant-en-klare pot koffie. Als koffieliefhebber of fijnproever sta je natuurlijk open om alles over koffie te weten te komen. Maak daarom kennis met Wakuli koffie.

  Wil je graag duurzame koffie drinken? Ga dan voor Wakuli koffie

  Wakuli koffie mag zich met recht specialty coffee noemen. Maar 1% van de totale productie van de koffie wereldwijd mag zichzelf deze titel geven na strenge criteria en kwaliteit. En deze koffie heeft daarnaast nog een andere bijzonderheid die genoemd mag worden: door de hoge kwaliteit koffiebonen kan het lichter gebrand worden. Waarom dit bijzonder is? Het licht branden van de koffiebonen betekent een delicater en complexer smaakprofiel, maar met een minder bittere nasmaak.

  Diverse soorten Wakuli koffie

  Wakuli koffie is in verschillende soorten en smaken te bestellen. Denk aan de Wakuli Blend, 100% Arabica uit Zuid-Amerika, of een kruidige koffie uit Indonesië met een twist. En als je van verrassingen houdt, dan kun je jezelf laten verrassen door Discover Monthly waardoor je wonderbaarlijke koffie uit verschillende landen kan proeven en kan kiezen uit filtermaling, espressomaling of hele bonen. En als je een Nespresso machine hebt, dan kun je blij worden van de biologisch afbreekbare en composteerbare Wakuli Cups.

  Je kan het makkelijk proeven en zelf ervaren. Online kun je namelijk Wakuli koffie bestellen en dan heb je het in een mum van tijd in huis. Je kan zelf tevens bepalen binnen hoeveel weken je de levering van jouw gekozen koffie wilt ontvangen.

  De droom van Nederlandse koffie ondernemers

  Er valt wat te vertellen over de oorsprong van deze koffie. Wakuli werd door twee heren in 2017 opgericht, waarna een derde compagnon zich later erbij voegde. Een van de oprichters werkte voor een landbouwbedrijf in Tanzania en hij merkte dat in de koffiehandel iedereen geld verdiende, behalve de boeren.

  Toen zijn toekomstige partner hem in Tanzania bezocht, waren ze het er beiden over eens dat er een eenvoudige manier was om de boeren meer te laten verdienen: onnodige schakels overslaan en zodoende een groter deel van de winst rechtstreeks naar de boeren brengen. Zo ontsprong het idee om Wakuli tot leven te brengen. Na een crowdfunding actie werd het mogelijk om de eerste zending direct trade koffie naar Nederland te krijgen.

  Eerlijke koffie

  Koffie via eerlijke handel. Wakuli koopt haar koffie rechtstreeks bij de boer in en brengt de koffie rechtstreeks naar Nederland. Zo krijgen de boeren meer geld en daadwerkelijk betaald voor het verbouwen en plukken van de koffie. Wakuli stelt zich tevens tot doel om transparant te zijn over hun kosten en iedereen kan zien waar het geld naartoe gaat.

  Duurzame koffie uit de hele wereld

  Wakuli werkt samen met kleinschalige koffieboeren of coöperaties die hoge kwaliteit koffiebonen verbouwen. Met deze samenwerkingen streven ze naar de beste kwaliteit, met verrassende smaken en een perfecte roast. Uitgangspunt is niet alleen een lange termijn samenwerking om jou de beste koffie te kunnen leveren, maar ook om toe te werken naar een leefbaar inkomen, te investeren in kwaliteitsverbetering en ecosystemen in stand te houden. 

  Waar de koffie vandaan komt verschilt per soort. Voor de Wakuli blend komen de bonen uit Peru, Honduras en Brazilië. De Spicy Robusta komt uit Indonesië. Daarnaast biedt Wakuli een Discover Monthly die telkens van een andere partner van over de hele wereld komt. Waar het precies vandaan komt, is iedere keer weer een verrassing. De cups komen uit Peru, Indonesië, Brazilië en Ethiopië. Wakuli is dan ook  altijd op zoek naar nieuwe kleinschalige koffieboeren of coöperaties die kwalitatieve koffiebonen verbouwen om mee samen te werken. En zo kan je als consument koffie proeven en kopen met verrassende smaken en een perfect afgewerkte roast.

  Het huwelijk van goede koffiebonen en een goed koffieapparaat

  Een heerlijke kop koffie hangt natuurlijk niet alleen af van de koffiebonen. Ook een goed koffiezetapparaat draagt hier zijn steentje aan bij. Koffie apparaten met technische specificaties die net zo slim als stijlvol zijn. Tezamen geniet je dan het beste van het proces van bonen malen en dampende koffie die klaargemaakt wordt, of simpelweg door het drukken op de knop van je koffiemachine. Of je nu je ochtend wil beginnen met een intense espresso of liever je elfjes wil verdrijven met een lange café latte; er is altijd wel een geweldige koffiemachine die bij je past. Een goede koffiemachine en de juiste koffiebonen zijn tenslotte het recept van een goed huwelijk!

  Femme van der Vlist
  Koffieliefhebber

  Hey, Femme hier! Ik ben een tijd geleden begonnen met koffie drinken en sindsdien ben ik steeds meer over deze heerlijke drank aan het ontdekken. Omdat ik een echte zoetekauw ben blijft ijskoffie groot favoriet. Een heerlijke cappuccino met veel melk zeg ik ook geen nee tegen.

  Blogs van Femme lezen

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Meer lezen