Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze
Foto waarop een meisje met een kop koffie in haar hand een van onze favoriete koffie boeken leest
Inhoudsopgave
  Koffie

  De beste koffie boeken

  2 minuten leestijd

  Krijg je geen genoeg van koffie? Wat is er dan leuker dan meer over deze heerlijke drank te leren door erover te lezen? In dit blog hebben we voor jou op een rijtje gezet wat onze favoriete koffie boeken zijn. Per boek zetten we er natuurlijk ook een korte beschrijving bij. Plof neer op de bank met een kop koffie en leer van alles over het zwarte goud met deze koffie boeken!

  Foto waarop een meisje met een kop koffie in haar hand een van onze favoriete koffie boeken leest

  The Curious Barista’s Guide to Coffee – Tristan Stephenson

  The Curious Barista's Guide to Coffee

  ★★★★★
  13,31
  Bol.com
  Vanaf 14 april 2024 00:06

  In dit Engelstalige boek leer je alles over koffie: van de geschiedenis tot aan de wetenschap achter het zwarte goud. Het boek begint met een uitleg over hoe koffie is ontdekt, waarna het verder gaat met de verschillende variëteiten koffie’s die er sindsdien zijn gekomen. Je leert zelfs iets over de alchemie van koffie. Nadat je alles over koffie weet, leer je ook nog verschillende methodes hoe je zelf verschillende koffiedranken kunt maken. Je leert dus alles over koffie!

  The World Atlas of Coffee – James Hoffmann

  The World Atlas of Coffee

  ★★★★★
  44,08
  Bol.com
  Vanaf 14 april 2024 00:06

  Een tour door bekende koffielanden, maar dan vanuit je luie stoel? Yes please! James Hoffman neemt je mee op een ware koffiereis met informatieve teksten. Wees niet bang, de teksten zijn beknopt en leuk geschreven. De verhalen worden afgewisseld met adembenemende kleurenfoto’s van koffiebonen en koffiedranken. De reis begint bij de verbouwing van koffie en vervolgt naar de consumptie ervan. Indrukwekkend en informatief!

  Puur koffie – Katrien Pauwels

  Puur koffie

  ★★★★★
  35,99
  Bol.com
  Vanaf 14 april 2024 00:06

  De cover van dit boek zegt het al, het boek neemt je mee in het proces van koffie telen tot het drinken ervan. Koffieprofessional Katrien Pauwels deelt alle kennis die ze door de jaren heen verzamelde. De mooie illustraties worden afgewisseld met tips voor goede koffiebarren. Door de strakke kaft kun je het boek ook overal neerzetten, zoals bijvoorbeeld naast je koffiezetapparaat.

  Koffie, het complete handboek – Mary Banks

  Koffie

  ★★★★★
  15,00
  Bol.com
  Vanaf 14 april 2024 00:06

  Zoals de titel zegt leer je in dit boek alles over koffie. De 750 prachtige foto’s zijn een lust voor het oog. Krijg je honger of dorst van de mooie afbeeldingen? Dan kun je meteen zelf aan de slag! Er staan namelijk veel recepten in dit boek, zoals recepten voor koffiedranken, taartjes en toetjes. De geschiedenis van koffie wordt dus afgewisseld met originele recepten. Dit is echt een van de heerlijkste koffie boeken. Yummie!

  Ben je nog niet uitgeleerd na het lezen van deze boeken? Neem dan een kijkje bij onze blogs, waar je we van alles leren. Van de geschiedenis van koffie tot de leukste koffietentjes van Nederland, van alles komt langs.

  Femme van der Vlist
  Koffieliefhebber

  Hey, Femme hier! Ik ben een tijd geleden begonnen met koffie drinken en sindsdien ben ik steeds meer over deze heerlijke drank aan het ontdekken. Omdat ik een echte zoetekauw ben blijft ijskoffie groot favoriet. Een heerlijke cappuccino met veel melk zeg ik ook geen nee tegen.

  Blogs van Femme lezen

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Meer lezen