Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze
Inhoudsopgave
  Accessoires

  Run op bedrukte koffiemokken na nieuwe wetgeving

  Femme van der Vlist 15 september 2022
  4 minuten leestijd

  Heuse run op het bedrukken van de mooiste kantoor koffiemokken door verbod op wegwerpartikelen.

  Kantoren en horeca moeten er ook aan geloven, de regels op het gebruik van plastic wegwerp bestek, bekertjes en borden worden in 2024 uitgebreid naar een verbod. Heb jij al nagedacht over alternatieven voor jouw bedrijf en personeel?

  De reden: plastic is uit, herbruikbaar is in! Langzaam maar zeker wordt het gebruik van het meeste plastic in Nederland en in Europa aan banden gelegd. Al een paar jaar moet je bijvoorbeeld betalen voor je plastic tasje bij de supermarkt of drogist. Ook plastic rietjes zijn in de ban. Dit heeft al zichtbaar positieve gevolgen met zich meegebracht, zo zijn plastic tasjes nu bijvoorbeeld met 70% verminderd bij gevonden zwerfafval. Een begrijpelijk initiatief dus. Niet gek dat na de consument ook de bedrijven hun steentje moeten gaan bijdragen tegen een steeds vervuildere en warme aarde. 

  In 2024 wordt het gebruik van wegwerpartikelen van plastic verboden bij kantoren en horeca in Nederland. Dit heeft voor sommige bedrijven grote gevolgen. Veel kantoren en kantines zijn niet ingesteld op bijvoorbeeld een plek om mokken in de toekomst af te wassen. Het is dan ook zaak om hier als bedrijf op tijd over na te gaan denken. Het overstappen naar papieren bekertjes is ook niet ideaal: vaak worden deze nog van een plastic binnenlaagje voorzien, waardoor deze ook verboden kunnen worden binnen de korte termijn. Ook worden deze bekertjes snel klef van hete dranken zoals koffie en behoud je zo de cultuur van eenmalig gebruik en veel afval.

  Alternatieven

  Gelukkig zijn er nog veel leuke en ludieke manieren om over te stappen van plastic naar herbruikbare mokken en andere gebruiksvoorwerpen. We zetten de leukste initiatieven voor jou op een rij! Zo kunnen jullie lekker koffie blijven leuten bij het koffiezetapparaat.

  Initiatief 1: iedereen neemt een eigen favoriete mok van thuis mee

  Een mok is een statement en iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren. Vraag je personeel om voor hun eigen mok en/of glas te zorgen. Het geeft een huiselijk gevoel om iedereen met zijn eigen mok rond te zien lopen. Ook is dit een makkelijk en budgetvrije manier. Wel kan dit onhandig zijn als mensen niet hun eigen mok gaan pakken, er meer dan één per dag willen gebruiken of als er een vergadering is met externe partijen.

  Initiatief 2: je koopt de hele kringloop leeg

  Budgetvriendelijk en planetproof! In de kringloop kun je heel veel grappige en leuke mokken vinden voor een klein prijsje. Wellicht niet de meest professionele optie, maar ook dit ziet er gezellig uit, zonder dat het je al te veel moeite, tijd en geld kost.

  Initiatief 3: Verzorg mooi bedrukte mokken bij jouw bedrijf

  De vorige twee initiatieven zijn leuk en grappig, maar wellicht niet zo professioneel op de lange termijn. Wil jij een verzorgde indruk achterlaten met een nette kantine? Kies dan voor het laten bedrukken van mokken voor jouw bedrijf. Hier zijn veel verschillende opties voor: je kunt jouw bedrijfsmokken persoonlijk laten ontwerpen met jouw kleur, logo, slogan en meer. Je kunt bijvoorbeeld ook voor verschillende kleuren mokken gaan met hetzelfde logo. Er zijn tegenwoordig ook hele moderne vormen van de mokken verkrijgbaar om dit op te laten drukken. Hou bijvoorbeeld eens een poll onder je werknemers en laat ze meedenken over de materialen in de kantine!

  Verschillende drukopties

  Het is niet alleen mogelijk om koffiemokken op allerlei manieren te laten bedrukken, ook kun je je logo laten drukken op bijvoorbeeld theemokken en glazen. Zo kun je jouw kantine of keukentje voorzien van alle benodigdheden die er netjes en professioneel uit zien. Heb je personeel dat veel buiten de deur werkt? Het beschikbaar stellen van mooi bedrukte to-go koffiemokken en/of thermosflessen is dan ook een leuk en duurzaam idee. Combineer je order bijvoorbeeld ook eens met een bestelling pennen met jouw bedrijfslogo er op. Bij Promofit zien ze een grote stijging van het aantal bedrukte koffiemokken dat over de toonbank gaat.

  Maak een statement!

  Door het vooruitzicht van het verbod op plastic wegwerpbekers is er en heuse run gekomen op het bestellen en laten drukken van persoonlijke mokken en andere materialen. De noodzaak bij bedrijven laat in cijfers al zien dat zij het bedrukken van mokken dé beste oplossing vinden. En dat is het ook: het is niet alleen persoonlijk, maar ook professioneel, milieuvriendelijk en deze mokken en materialen gaat lang mee. Daarnaast is het ook een leuk cadeau voor werknemers of partners om ook zo’n mooie mok ook thuis te hebben staan. Wees er dus snel bij, want de vraag naar producten als bedrukte mokken zal alleen maar stijgen naarmate 2024 nadert.

  Femme van der Vlist
  Koffieliefhebber

  Hey, Femme hier! Ik ben een tijd geleden begonnen met koffie drinken en sindsdien ben ik steeds meer over deze heerlijke drank aan het ontdekken. Omdat ik een echte zoetekauw ben blijft ijskoffie groot favoriet. Een heerlijke cappuccino met veel melk zeg ik ook geen nee tegen.

  Blogs van Femme lezen

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Meer lezen