Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze
Inhoudsopgave
    Koffie

    De beste cappuccino glazen

    Femme van der Vlist 30 augustus 2024
    3 minuten leestijd

    Naast verse koffiebonen, een goede espressomachine en een melkopschuimer, zijn de cappuccino glazen een belangrijk onderdeel voor het genieten van die perfecte kop. Maar wat maakt een cappuccino glas nu écht goed? En welke glazen staan er op de lijst van de beste opties?

    Waar moet een goed cappuccino glas aan voldoen?

    Voordat we induiken in de beste cappuccino glazen, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten bij het kiezen van het juiste glas. Dit zijn een paar factoren die het verschil maken:

    • Materiaal: Materiaal: Cappuccino glazen zijn er in verschillende materialen, waaronder glas, keramiek en dubbelwandig borosilicaatglas. Elk materiaal heeft z’n eigen voordelen. Glas is mooi om de lagen van je cappuccino te zien, terwijl keramiek beter de warmte vasthoudt.
    • Dikte van het glas: Dikkere glazen houden de warmte beter vast, maar dubbelwandige glazen zijn het beste als het gaat om thermische isolatie. Dit houdt je cappuccino langer warm, zonder dat het glas aan de buitenkant heet wordt.
    • Inhoud: Inhoud: Een traditionele cappuccino bevat ongeveer 150-180 ml koffie en melk. Kies een glas dat tussen de 150 en 250 ml kan bevatten voor de perfecte verhouding.
    • Comfort: Niet te vergeten, het oog wil ook wat! Het design van een cappuccino glas is een belangrijk onderdeel van de ervaring. Ook de vorm van het glas en of het fijn in de hand ligt, speelt een rol.

    We geven je graag een aantal voorbeelden van goede cappuccino glazen.

    Bodum Pavina dubbelwandige glazen

    De Bodum Pavina glazen zijn een populaire keuze. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig borosilicaatglas en hebben een dubbelwandige structuur, waardoor je cappuccino langer warm blijft zonder dat je handen heet worden. Het transparante glas zorgt ervoor dat je de prachtige lagen van je cappuccino kunt zien – van de romige schuimlaag tot de rijke espresso.

    De’Longhi cappuccino glazen

    Deze set van De’Longhi is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een luxe uitstraling in de keuken. De glazen zijn ook dubbelwandig en hebben een inhoud van 190 ml, wat perfect is voor een traditionele cappuccino. Ze zijn hittebestendig en liggen comfortabel in de hand.

    Loveramics Egg cappuccino kopjes

    Hoewel dit geen glazen zijn, kunnen we de Loveramics Egg kopjes niet overslaan. Deze keramische kopjes worden vaak gebruikt in barista wedstrijden vanwege hun vorm, inhoud en hitte behoud. Het dikke keramiek houdt je cappuccino langer warm en de kopjes zijn verkrijgbaar in diverse kleuren om wat extra stijl aan je koffiehoek toe te voegen.

    Kinto Slow Coffee dubbelwandige glazen

    Voor degenen die houden van minimalistisch Japans design, zijn de glazen van Kinto een aanrader. Deze dubbelwandige glazen zien er stijlvol uit en voelen stevig aan. De inhoud van 200 ml is ideaal voor een cappuccino, en het glas is ontworpen om de temperatuur van je drankje te behouden.

    Bialetti dubbelwandige cappuccino glazen

    Bialetti biedt ook prachtige dubbelwandige cappuccino glazen aan. Deze glazen zijn perfect voor de cappuccino-drinker die functionaliteit en stijl wil combineren. Ze houden de drank goed warm en zorgen ervoor dat je zonder problemen je cappuccino kunt drinken zonder je vingers te verbranden.

    Femme van der Vlist
    Koffieliefhebber

    Hey, Femme hier! Ik ben een tijd geleden begonnen met koffie drinken en sindsdien ben ik steeds meer over deze heerlijke drank aan het ontdekken. Omdat ik een echte zoetekauw ben blijft ijskoffie groot favoriet. Een heerlijke cappuccino met veel melk zeg ik ook geen nee tegen.

    Blogs van Femme lezen

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Meer lezen