Espresso Martini
“To wake me up and mess me up” Dit is de naam die de Engelse barman Dick Bardsell aan de Espresso Martini gaf. Laten we eerlijk zijn dit is precies wat het drankje met je doet 😉 De combinatie van het espresso shot en de vodka geven je een enorme oppepper. De cocktail groeide in de jaren 90 uit tot een groot succes, maar werd al in 1983 bedacht door de Engelse barman Dick Bardsell.
Bitter en zoet
Een Espresso Martini is zo lekker vanwege de juiste combinatie tussen bitter en zoet en ook de oppeppende en vrolijkmakende smaak. Een smaak waar je echt niet genoeg van kunt krijgen in mijn ogen.
Martiniglas
Let op, laat je niet misleiden door de naam van de cocktail. Espresso “Martini”: de cocktail is namelijk helemaal niet gemaakt met martini, maar met vodka. De cocktail drink je uit een martiniglas, daarom de naam van het drankje. Hieronder vind je onze favoriete martiniglazen.
Vind de juiste verhouding
Met een Espresso Martini wordt veel geëxperimenteerd. Het is namelijk een hele kunst om de juiste verhoudingen te vinden. De een houdt namelijk van een wat bittere smaak en de ander van een wat zoetere smaak. Voel je dus vrij om te experimenteren met de verhoudingen. De verhoudingen die we bij Koffieliefhebbers de lekkerste vinden hebben we gebruikt.
Bereiden
Zet een espresso, je kunt de espresso warm gebruiken
Vul de shaker met ijs en voeg de espresso, vodka, koffielikeur, de suikersiroop en het snufje zout toe
Shake de beker krachtig zodat er een hazelnootkleurig laagje ontstaat
Uitschenken in een martiniglas zonder ijs
Top het drankje af met 3 koffieboontjes
Tada! Een heerlijke Espresso Martini met een fijne schuimlaag