Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze
Espresso macarons

Espresso macarons met chocolade

Geniet van deze heerlijke macarons bij de koffie

Informatie

Espresso macarons met chocolade
8 personen
35 min. bereiden

Ingrediënten

  • 200 gram amandelschaafsel
  • 200 gram poedersuiker
  • 150 gram eiwit
  • 55 ml water
  • 200 gram suiker
  • Mespuntje zout
  • 2 eetlepels espresso
  • 150 gram chocolade
  • 25 gram boter
  • 125 ml room

Espresso macarons met chocolade

Macarons, je kent ze vast wel. Die heerlijke kleine hapjes waar je er eigenlijk nooit maar één van eet. Twee gekleurde luchtige koekjes die aan elkaar zijn geplakt door zachte vulling, de ganache. De macaron komt oorspronkelijk uit de stad van de liefde, Parijs. In 1930 kwam de bakker van de Franse bakkerij Ladurée op het geniale idee om twee macarons te vullen met een ganache vulling. Bakker Pierre Desfontaines heeft iets heerlijks bedacht, iets waar iedereen nog steeds van geniet. Tegenwoordig worden macarons overal verkocht, maar ze zijn ook nog steeds te koop in deze Franse bakkerij. Macarons zijn eigenlijk ook heel makkelijk zelf te maken, geheel naar eigen smaak. Heerlijk voor bij een kopje koffie of thee. Neem ook een kijkje op onze pagina over de lekkerste koffierecepten.

 

 

Bereiden

1 Stap 1

Maal het amandelschaafsel tot meel. Meng dit tot een massa samen met de poedersuiker, 1 eetlepel espresso en de helft van het eiwit.

2 Stap 2

Doe het water met suiker in een steelpan en laat dit zachtjes koken.

3 Stap 3

Giet de suikerstroop bij het eiwit als dit ongeveer de temperatuur heeft van 115 graden celsius. Meng daarna een kwart van het opgeklopte eiwit met het amandelmengsel. Voeg later, als het mengsel slap wordt, de rest van het eiwit toe.

4 Stap 4

Spuit het mengsel op een bakplaat met bakpapaier. Maar let op, bewaar genoeg ruimte tussen de macarons. Laat de macarons eerst afkoelen voordat ze de oven in gaan.

5 Stap 5

Verwarm de oven in de tussentijd vast voor tot 130 graden celsius. Als de macarons zijn afgekoeld, bak je ze in ongeveer 20 minuutjes gaar.

6 Stap 6

En dan nu: de ganache! Bereid de ganache door de room in een pannetje tot ongeveer 50 à 60 graden te verhitten.

7 Stap 7

Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie (of lekker makkelijk in de magnetron).

8 Stap 8

Voeg de room samen met de chocolade, de boter en de eetlepel espresso. Mix dit goed door tot een mooie massa. Laat dit eventjes opstijven.

9 Stap 9

Als de macarons zijn afgekoeld, vul je deze met behulp van een spuitzak. Klaar is kees!

10 Stap 10

Jij gaat nu lekker genieten van heerlijke espresso macarons bij de koffie.

Ook lekker!