Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze
Cold Brew

Cold Brew

Koude koffie, maar dan anders!

Informatie

Koffiespecialiteit
10 personen
1440 min. bereiden

Ingrediënten

  • 70 koffie
  • 1 liter koud water
  • Ijsblokjes
  • Fles, pot bak met inhoud groter dan 1 liter (die kan worden afgesloten)
  • Filterzakje
  • Optioneel: French Press

Cold Brew

Dit drankje wordt met de dag populairder! Net als bij thee is het nu ook een trend om koude koffie te drinken. Nu denk je misschien, iel koude koffie, ik drink mijn koffie het liefst zo warm mogelijk. Maar cold brew is niet zomaar ‘koude’ koffie!  De koffie moet namelijk 24 uur in een afgesloten pot of fles trekken, om vervolgens gefilterd te worden. Hierdoor wordt de koffie heerlijk zacht en zoet van smaak. Doordat de koffie zo lang trekt ontstaat er een smaak zoals je die nog nooit hebt geproefd! 

Amerikaans, Japans of Nederlands?

Cold brew is over komen waaien vanuit Amerika. Wat grappig is aan de oorsprong van het drankje is dat de Amerikanen het hebben geleerd van de Japanners, en die hebben het in 1609 geleerd van Nederlandse koopvaarders. Hierdoor heeft deze manier van koffiezetten de bijnaam ‘Dutch Coffee’. Hoe grappig is dat! 

Perfect voor in de zomer

Het verschil tussen ijskoffie en cold brew is dat ijskoffie wordt gezet met warm water en daarna gekoeld, terwijl bij cold brew de koffie wordt vermengd met koud water. Naast een grote pot of fles kun je het drankje maken met een French Press. De koffiespecialiteit serveer je met ijsblokjes en eventueel een scheut melk. Kortom is dit drankje perfect voor in de zomer, geduld heb je er wel voor nodig, maar dan heb je ook wat! 

Cold Brew

Ps. Benieuwd naar nog meer geschiedenis achter koffie? Lees het in de geschiedenis van koffie!

Bereiden

1 Stap 1

Doe de koffie in een fles, pot, bak of French Press

2 Stap 2

Doe het koude water bij de gemalen koffie

3 Stap 3

Laat het brouwsel 24 uur staan in de koelkast of daarbuiten

4 Stap 4

Roer na de 24 uur het brouwsel goed door en gebruik een filterzakje om de koffie te filteren

5 Stap 5

Serveer met ijsklontjes en eventueel een scheut melk

6 Stap 6

Geniet van heerlijke zachte en zoete koffie op een warme dag!

Ook lekker!