Meer dan 10 jaar ervaring
Specialisten in koffie(machines)
Eerlijk & onafhankelijk advies
Wij helpen je bij jouw keuze

Philips Senseo Viva Café HD6563/60 review

Philips Senseo Viva Café HD6563/60
Inhoudsopgave

    Onze mening over Philips Senseo Viva Café HD6563/60 review

    Denk je aan een koffiemachine met pads dan denk je aan de Philips Senseo Viva Café HD6563/60. Met deze machine geniet je van de kwaliteit van Philips en de overheerlijke smaak van pads. Met deze machine is het ook mogelijk om een sterker bakkie te zetten. Het is namelijk mogelijk om de waterhoeveelheid te bepalen. 

    De machine is erg eenvoudig in gebruik. Een klassieke, milde senseo zet je met 1 druk op de knop en dankzij de Crema Plus technologie van Senseo heeft elk bakkie een heerlijke crèmelaag. Deze machine is perfect voor als je van een heerlijk bakkie houd zonder al te veel gedoe. 

    De machine heeft niet veel knopjes maar gelukkig wel een kalk lampje. Dankzij het kalk lampje weet je precies wanneer de machine moet worden ontkalkt.

     

    Opvallende dingen aan de Philips Senseo Viva Cafe HD6563/60

    Sterker bakkie is mogelijk 

    Dankzij de Intensity Select functie is het mogelijk de waterhoeveelheid aan te passen. Hierdoor is het mogelijk een sterker bakkie te zetten. Ideaal voor die ochtenden waarin je niet vooruit te branden bent 😉 

    Kalk lampje 

    Het ontkalken van je koffiemachine is erg belangrijk om de smaak en temperatuur van jouw bakkie op pijl te houden. Wanneer de Senseo moet worden ontkalkt gaat het kalk lampje branden. Dit lampje zit aan de voorkant van de machine. 

     

    Voordelen van de  Philips Senseo Viva Cafe HD6563/60

    • Heerlijke koffie met crème laagje 
    • Niet te veel gedoe 
    • Sterker bakkie is mogelijk 
    • Kalk lampje 
    • Metalen koffietuit is verstelbaar

     

    Heerlijke koffie met crème laagje

    De Senseo koffie boost technologie zorgt ervoor dat het hete water via 45 aroma gaatjes gelijkmatig door elke pad stoomt. Hierdoor haal je de meeste smaak uit elke koffiepad. De Crema Plus-technologie zorgt voor een fluweelzachte en fijne cremelaag. Je weet wel zo’n perfect lichtbruin cremelaagje, heerlijk toch! 

    Senseo cremelaagje

    Niet te veel gedoe 

    Met deze machine heb je binnen no-time een overheerlijk bakkie voor je. De machine hoeft maar even op te warmen en gaat daarna direct aan het werk. De machine heeft in totaal 3 knopjes. Één daarvan is de aan-knop, de andere twee representeren 1 of 2 bakkies. Maar 3 knoppen dus, heerlijk toch! Gewoon een heerlijke bak koffie zonder al te veel gedoe. 

    knopjes van de Senseo

    Sterker bakkie is mogelijk 

    Door twee keer op de knop te drukken zet je een klein, sterk bakkie koffie. De machine gebruikt dan minder water waardoor de koffie sterker wordt. Dit is ideaal voor als je echt even moet knallen en sterk bakkie nodig hebt! 

    Twee keer drukken voor een sterke bak koffie Philips Senseo Viva Café HD6563/60

    Kalk lampje 

    Aan de voorkant van de machine zit een kalk lampje. Dit lampje gaat branden wanneer de machine moet worden ontkalkt. Ontkalken is erg belangrijk om de smaak en temperatuur van de koffie op peil te houden. Regelmatig ontkalken zorgt er ook voor dat je machine langer meegaat.

     

    Metalen koffietuit is verstelbaar 

    De metalen koffietuit van de Senseo is verstelbaar. Hierdoor is het mogelijk een grote mok onder de koffietuit te zetten. Heb je zin in een latte macchiato? Zo ja, schuim dan eerst wat melk op met een hand of automatische melkopschuimer en doe de melkschuim in een grote mok. Verstel de metalen koffietuit naar boven en het grote latte macchiato glas past onder de uitloop. 

     

    Nadelen van de Philips Senseo Viva Cafe HD6563/60

    • Klein waterreservoir 
    • Geen melkspecialiteiten 

     

    Klein waterreservoir 

    Het waterreservoir heeft een inhoud van 0,9 L. Dit betekend dat je met een vol waterreservoir ongeveer 5 koppen kunt zetten. Na 5 koppen is bijvullen dus nodig. Dit is onhandig wanneer je een grootgebruiker bent. Echter is het bijvullen van het waterreservoir erg gemakkelijk door het uitneembare waterreservoir. 

     

    Geen melkspecialiteiten 

    Met deze Senseo is het alleen mogelijk om zwarte koffie te zetten. De machine heeft geen melkreservoir of melkslang waardoor je binnen 1 druk op de knop een cappuccino kunt zetten. Wil je toch een cappuccino? Zo, ja dan moet je zelf de melk opschuimen. Wil je graag een machine waarmee je een cappuccino kunt zetten? Koop dan een volautomaat. 

     

    Wat vinden de gebruikers?

    De gemiddelde beoordeling van de gebruikers op de site van Coolblue is een 8.9 uit 10. 

    Beoordeling coolblue Philips Senseo Viva Café HD6563/60

     

    De gemiddelde beoordeling van de gebruikers op de site van Bol.com is een 4.6 uit 5. 

    Beoordeling bol Philips Senseo Viva Café HD6563/60

    De meest genoemde punten zijn:

    Voordelen 

    • Goede smaak
    • Snel 
    • Eenvoudig in gebruik 
    • Goede prijs/ kwaliteit verhouding 
    • Mooi design 

    Nadelen 

    • Klein waterreservoir 
    • Veel geluid 

     

    Video 

    Voordelen
    Heerlijke koffie met crème laagje
    Niet te veel gedoe
    Sterker bakkie is mogelijk
    Kalk lampje
    Metalen koffietuit is verstelbaar
    Nadelen
    Klein waterreservoir
    Geen melkspecialiteiten

    Conclusie

    Gebruiksvriendelijk apparaat waarmee je ook een sterkere kop koffie kunt zetten. Perfecte machine als je van niet te veel gedoe houdt en gewoon een lekker bakkie wilt.

    Specificaties

    Type
    Koffiemachine met pads
    Inhoud waterreservoir
    0,9 L
    Vaatwasbestendig
    Ja
    Opwarmtijd
    30 seconde
    Materiaal
    Kunststof
    Garantie
    2 jaar